Image

Banbrytande videoanalysbaserade perimetersäkerhetslösningar

Videoanalys i realtid
 

Är ditt kamerasystem

allt du behöver?

Videoanalys i realtid tar din kameraövervakning till en ny nivå – utan att byta ut ditt befintliga kamerasystem. Kombinera nya och gamla kameror, även analoga, och få nya funktioner i systemet. Smart maskininlärning gör att systemet snabbt kan avgöra vad som behöver rapporteras, med betydligt färre fellarm som resultat.

Integrerade lösningar
Vår teknologi är kompatibel med all typ av hårdvara och de flesta hanteringsprogrammen för kamera och larm. Det ger total frihet att själv designa ett överlägset kameraövervakningssystem.

Vår kunskap är din kunskap
Tillsammans med våra samarbetspartners (installatörsföretag), är vi med dig genom hela projektet, från systemdesign och planering till vidare utökning. Service och underhåll hanteras av din valda installatör, med stöd från våra tekniker.

En lösning för varje behov 
Vi studerar varje projekt för dig för att kunna ta fram en lösning som passar dina behov, oavsett om det handlar om en villa eller ett helt flygfält. Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning kring larm och övervakning.


Smarta lösningar för effektivt skydd

3 stegs verifiering. När intrång har verifierats tillåter systemet fjärraktivering av till exempel flodljus, megafon, siren och sprinklers (bevattningssystem) i avskräckande syfte. Scheman möjliggör bevakning av önskad plats under en förutbestämd tid. Till exempel tillåter då systemet att personer får vistas i området dagtid men larmar kvällstid (kan vara olika tider varje dag). DAVANTIS servern har även möjlighet till styrning av regler via 8 stycken områden, som man kan påverka från larmsystemet (till, - och frånkoppling).
Image

Perimeterskydd

DAVANTIS är en leverantör som arbetar med IVA (Intelligent Video Analys), deep learning i servermiljö och som grundades 2005 i Barcelona, Spanien. En av DAVANTIS framgångsrecept är att de tillåter anställda forskare och elever från universitetet i Barcelona att tillsammans utveckla nya egna tekniklösningar, kompatibla med de flesta aktörers säkerhetssystem.

Nytt liv för gamla övervakningssystem
Att skydda ett område genom att addera
 intelligent videoanalys (IVA) till en kamera är ett pålitligt och kostnadseffektivt sätt att tillhandahålla både larm och verifieringstjänster genom en enda enhet. Genom DAVANTIS smarta teknik kan man lägga till en eller flera nya funktioner i valfri kamera/kameror (oavsett varumärke) och upptäcka brott innan de inträffar. Falsklarm kan samtidigt minskas med upp mot 90% samtidigt som slutkunden får effektivare detektering. 
DAVANTIS erbjuder en teknik som kan göra stora besparingar för de som har system som fortfarande fungerar bra men samtidigt vill uppdatera anläggningen till 2020-talet och lägga in nya funktioner i systemet. Tekniken är kompatibel med de flesta aktörers kameraövervakningssystem och ger därmed möjlighet till att samla olika system (signaler och rapporter) till ett, överordnat system.

Idag hittar du DAVANTIS tekniklösningar installerad på platser som till exempel logistikcentral, byggarbetsplatser, flygplatser, solcellsanläggningar, militära installationer, kritisk infrastruktur, fabriker, universitet, kraftverk och museer i fler än 40 länder. Avläsning av systemet kan till exempel fås via app-funktion eller direkt via servern. Detta system kan hjälpa till med automatiska larm vid folksamlingar, kö (du bestämmer antal) på torg, skolgårdar, affär eller nattklubben etc. Larm kan också sändas vid snabb rörelse (bil, personer) på köpcentrum eller bredvid guldsmedsaffär. Kritiska punkter på flygplats och sjukhus kan till exempel övervakas med objektsbevakning (obevakad ryggsäck ger larm).

Image
Image

Alltid uppdaterad - funktion

Videoanalyssystemet förenklar verifieringsprocessen med hjälp av specifika algoritmer och minimerar därmed falska larm. DAVANTIS system har maskininlärningsfunktioner och deep learning som känner igen miljöfaktorer som till exempel förändrade ljusförhållanden, rörliga skuggor, moln, regn, växter och andra föremål. Detta gör att systemet kan reagera på programmerade detekteringsregler med stor precision. Reglerna kan snabbt ändras för att anpassas efter växlande omständigheter, och systemet kommer ihåg vad det lärt sig om den övervakade ytan.

Det innebär i praktiken att existerande och nya kameror (även analoga) kan tillföras nya funktioner och dessutom hantera flera samtidigt. Nya funktioner tillkommer kontinuerligt och kan anpassas till systemet. Det är kunderna som leder utvecklingen via efterfrågan.

DAVANTIS system är godkänd av Englands regering på toppnivå, Centre for the Protection of National Infrastructure (CPNI). 


Larmcentraler i Sverige

Har ni en anläggning som är uppkopplad mot larmcentral och önskar fler funktioner på befintligt system ber vi er som slutkund ta kontakt med oss. Rapid larmcentral använder sig av DAVANTIS system. Och fler larmcentrals leverantörer är på ingång.

Intresseanmälan

Ni är välkomna att kontakta oss här bredvid för information och prisuppgifter. Som referensobjekt kan nämnas London City landningsbana och den privata flygplatsen, Birminghams Internationella flygplats landningsbana, Barcelonas flygplats parkering, Spaniens största tågoperatör Renfe Operadoras tågstationer i Barcelona, Museet Louvre i Abu Dhabi, Terminalen vid Cadiz Bay i Gibraltar, Infrastrukturen kring hotellen och resorterna i Jumeirah Abu Dhabi, Kungliga slottet Palacio Real i Madrid och kyrkan Sagrada Família i Barcelona.