Image


Experter på perimeterskyddslösningar

Högsta säkerhet. Hållbart. Alltid uppdaterat.
DAVANTIS är ett mjukvaruföretag som erbjuder perimeterskyddslösningar (intrångsskydd) via videoanalys, baserad på teknologi som kan användas med alla befintliga CCTV kameror och system. DAVANTIS system är godkänd av Storbritanniens regering på toppnivå, Centre for the Protection of National Infrastructure (CPNI). Företaget har sitt säte i Spanien, Barcelona och har ett eget R&D team som utvecklar produktutbudet. Företaget har runt 40 anställda och samarbetar med forskare samt praktiserande studenter från Computer Vision gruppen på det närliggande universitetet UAB.

Ett alltid uppdaterat perimeterskydd
DAVANTIS erbjuder en lösning där deras system hämtar in en videoström från CCTV-kameror oavsett tillverkare och utför analys på denna med en dedikerad processor och GPU (grafikkort). Detta betyder att du inte är bunden till att köpa in samma fabrikat som det övriga systemet vid utökning och att den kan användas för att ge en enhetlig hantering av flera äldre system. Tekniken är marknadsledande, baserad på dubbel-systems detektering som kombinerar avancerad maskininlärning och artificiell intelligens. Produktserien DFUSION levererar en extremt hög träffsäkerhet på detekteringen och reducerar samtidigt falsklarms frekvensen drastiskt, med runt 90%. Tekniken integrerar med alla övervaknings-plattformar direkt.

DAVANTIS analyssystem har en hög processorkraft och därför en bättre förmåga att ge en mer komplex klassificering samt förståelse av bilden, vilket dramatiskt förbättrar prestandan av systemet. Eftersom hela analysen ligger i DAVANTIS systemet så är det enkelt att utöka med nya funktioner utan ändringar i hårdvaran och förluster vid vandalism blir minimala. Ändringar i detekteringsreglerna kan utföras på distans utan att behöva besöka installationsplatsen. Analysfunktioner kan vara till exempel att en person eller bil passerar in i en yta, att ett objekt har placerats eller flyttats från ytan alternativt att en person/bil befinner sig i ytan en längre tid.

Hållbart
DFUSION system kan med andra ord återanvända kameror och system så länge tillverkarna stödjer enheterna (genom detta kan du få en alltid uppdaterad perimeterskyddsanläggning). Tänk på att inga nya komponenter behöver tillverkas och att en hel del fungerande enheter inte kastas i onödan. DAVANTIS backar upp detta med utbildning och support i över 40 länder globalt. I Sverige sker detta via samarbetspartner Security Brands.

När du har höga krav på intrångsskydd!
Idag hittar du DAVANTIS tekniklösningar installerad på platser som till exempel militära installationer, kritisk infrastruktur, fabriker, universitet, kraftverk, logistikcentraler, byggarbetsplatser, flygplatser, solcellsanläggningar och museer i fler än 40 länder. Avläsning av systemet kan till exempel fås via app-funktion eller direkt via servern.

DAVANTIS DFUSION system är godkänd av CPNI. CPNI-teststandarden i Storbritannien utförs av “Centre for the Protection of critical National Infrastructure” och är utformad för att tillhandahålla ett vetenskapligt utvecklat verklighetstroget scenariotestprogram som kombinerar olika scenarier, för att fastställa systemets tillförlitlighet och prestanda (i slutändan, lämplighet för ändamålet).

Den är för närvarande den mest erkända teststandarden för Perimeter Security Video Analytics, och även om den inte garanterar lämplighet i alla möjliga applikationer - tillhandahåller den ett strikt och utmanande riktmärke för att jämföra olika analysprodukters prestandanivåer. Argumentet lyder - “om den Brittiska regeringen godkänner ett analyssystem för användning på sina högsäkerhetsytor, måste lösningen vara värd att titta på för våra behov”.

Kunder bör alltid genomföra en process för utvärdering och testning av alla säkerhetslösningar för att försäkra att de är lämpliga för deras individuella behov, vilket inkluderar bedömning av prestanda, funktioner och kostnad.

Varmt välkommen för en kostnadsfri rådgivning kring larm och övervakning.


Mer om DAVANTIS


Image
Image